klubit

15-vuotias tiede-, kiista- & kulttuurilehti julkaisee 60. numeronsa & järjestää popklubin

Tämän vuoden ensimmäinen ja kautta aikojen 60. niin & näin -numero 1/09 on peräti 168-sivuinen painate. Lehteen sisältyy laaja popteemakokonaisuus, jossa kirjoittavat eturivin musiikkitoimittajat ja intellektuellit.

Näkökulmansa populaarimusiikin ytimestä esittävät muiden muassa Juha Sihvola, Maritta Kuula, Thomas Wallgren, Susanna ”Suffeli” Rapinoja, Jyrki Siukonen, Tommi Uschanov, Eva Maria Korsisaari, Jukka Kortti ja Tuomas Nevanlinna sekä Samuli Knuuti, Mikko Meriläinen, Otto Talvio ja Arttu Tolonen. Lehteen mahtuvat myös The Micragirlsin ja Pintandwefallin haastattelut sekä ote Jaska Filppulan tulevasta rockromaanista. Kuvituksena aukeamilla on jälleen kerran hienointa uutta kuvataidetta: Rauha Mäkilän upeita maalauksia ja Jari Kääriäisen bändifotoja. Layoutista vastaa graafikko Mirkka Hietanen.

Pop-teeman virtuaalijatke löytyy Filosofia.fi-portaalista:
filosofia.fi/pop

Ankaran pop-analyysin ohessa niin & näin julkaisee tuttuun tapaan muutakin painavaa asiaa: muun muassa Sari Kivistön kolumnin satiirisesta taiteesta, puheenvuoroja akateemisista ihanteista niin kansleri Ilkka Niiniluodolta kuin yliopistolain arvostelijoiltakin, Päivi Mehtosen arvion Italo Calvinon kosmokomiikoista ja Isabell Loreyn artikkelin Rooman plebeijien perinnöstä kaikelle vastarinta-ajattelulle.

niin & näin -popteemanumero julkaistaan tiistaina 24. maaliskuuta kello 21–03 Ravintola Kuudennessa Linjassa (Hämeentie 13/Kaikukatu 4, Helsinki) järjestettävän Club Frictionin yhteydessä. Klubilla soittavat Heikki Kovalainen & Dieselkitara, Witherspoon, Lockman, The Protestants, SP, Maritta Kuula ja Vuk. (Liput 5 e.) 
www.kuudeslinja.com

Tervetuloa!Lisätietoja

Jarkko S. Tuusvuori           
päätoimittaja               
niin & näin – filosofinen aikakauslehti        
jarkkostuusvuori@hotmail.com   
p. 040–735 87 68            
www.netn.fi, www.filosofia.fi       

Markku Roinila
tutkija, n & n 1/09:n erikoistoimittaja, dj
Club Friction
markku.roinila@helsinki.fi
p. 040–504 90 66
www.myspace.com/clubfrictionfinland
 
 
Syndicate content