filosofinen praktiikka

Filosofisen Praktiikan Verkoston perustaminen ja ensimmäinen verkostoitumistapahtuma pidetään torstaina 10.11.2011 kello 18.30 – 20.30. Kalliolan kansalaisopiston tiloissa osoitteessa Kalliolanrinne 5, Helsinki. Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköpostitse perttu.salovaara(at)gmail.com tai vuorila(at)gmail.com maanantaihin 7.11. mennessä.

FiPran tarkoituksena on yhdistää Suomessa eri aloilla toimivia filosofeja. Samalla keräämme yhteystietoja henkilöistä ja järjestöistä, jotka ovat kiinnostuneita Filosofisen Praktiikan Verkoston toiminnasta.

FiPran tarkoitus ja toiminta koostuvat neljästä linjasta. Perustetaan sähköpostilista, joka tiedottaa praktisen filosofian toiminnasta. Luodaan kotisivu, johon halukkaat järjestöt tai toimijat saavat linkkinsä näkyviin. Järjestetään 1-2 kertaa vuodessa yhteinen verkostoitumistapahtuma, jossa esitellään praktisen filosofian eri toimintamuotoja. Verkosto toimii pohjoismaisen filosofisen praktiikan suomalaisena verkostokumppanina.

Verkostoa ei rekisteröidä yhdistykseksi, eikä näin ollen kerää jäsenmaksua. Luultavasti kerätään vapaaehtoinen kannatusmaksu, jotka käytetään nettisivun tekemiseen ja ylläpitämiseen.

FiPra pyrkii verkostoitumaan aktiivisesti Suomessa toimivien praktisen filosofian ammattilaisten ja harrastajien kanssa. FiPra tulee olemaan pohjoismaisen Nordic Philosophical Practioners NPP:n (www.nordicpp.org) -verkoston jäsen.

Filosofista toimintaa voi harjoittaa myös akateemisen maailman ulkopuolella.
Erilaisia filosofisen toiminnan muotoja ovat muun muassa sokraattinen dialogi, filocafe, filosofia koulussa sekä muut lapsille ja nuorille suunnatut toiminnat, filosofin vastaanotto, blogi- ja nettikirjoittelu, yritysfilosofia ja bisnesetiikka, alaan liittyvien kirjojen julkaiseminen, seminaarien ja keskustelutilaisuuksien järjestäminen.

Järjestelyterveisin Ferdinand Garoff, Perttu Salovaara, Heikki Vuorila
 
Syndicate content