Hakuilmoitus: Taideyliopiston Kuvataideakatemian taidehistorian ja -teorian määräaikainen professuuri

Taideyliopiston Kuvataideakatemia hakee taidehistorian ja –teorian professoria ajalle 1.1.2016-31.12.2020. Hakuaika tehtävään päättyy 12.6.2015 klo 15.00.

 

Taidehistorian ja -teorian professorin kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva tohtorintutkinto, hyvä opetustaito sekä laaja perehtyneisyys nykytaiteen kenttään, taideteoriaan ja -historiaan. Lisäksi edellytetään korkeatasoista tutkimustyötä ja kykyä antaa korkeatasoista tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjausta sekä erityistä kiinnostusta ja innostusta opetusalueen ja koulutuksen kehittämiseen. Tehtävässä toimiminen edellyttää myös kokemusta kansainvälisestä toiminnasta ja kykyä laajapohjaiseen yhteistyöhön.

 

Hakuilmoitus kokonaisuudessaan: http://www.uniarts.fi/avoimet-tyopaikat

 

Taideyliopisto aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa, kun Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu yhdistyivät. Kuvataideakatemia tarjoaa korkeatasoista opetusta kuvanveistossa,  maalaustaiteessa, taidegrafiikassa ja tila-aikataiteissa, ja se on uranuurtaja taiteellisen tutkimuksen saralla. Kuvataideakatemia on kouluttanut kuvataiteilijoita jo vuodesta 1848.