Utbildning: Introduktion till Filosofisk Praxis; 9-12.5., Stockholm

Utbildning: Introduktion till Filosofisk Praxis

9-12/5 på Ekskäret

 

Välkommen till 3 dygn av gemensamt filosoferande i vacker skärgårdsmiljö – med helpension!

 

Arrangörer och ledare: Tulsa Jansson och Kalle Grill. Tulsa är fil.mag. i filosofi och arbetar huvudsakligen som filosofisk praktiker. Hon är ordförande för Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis och gav förra året ut boken Du har svaren – filosofi till vardags. Kalle är fil.dr. i filosofi, arbetar som lektor och forskare i praktisk filosofi vid Umeå universitet och är på deltid verksam som filosofisk praktiker och samtalsledare.

 

Målgrupp: Utbildningen riktar sig både till dig som praktiserar och till dig som är nybörjare, för personlig utveckling och/eller för att du vill använda dig av det i ditt arbete.


Program: Under torsdagseftermiddagen ger vi en interaktiv introduktion till filosofisk praxis som vi ser det. Under fredagen och lördagen varvar vi två teman: 1) Filosofiska samtal i grupp (sokratiska samtal, filosoficaféer, community of enquiry) – huvudsakligen lett av Tulsa, och 2) Filosofiska samtal mellan filosof och en ensam gäst – huvudsakligen lett av Kalle. Under söndagen går vi igenom olika utbildningsmöjligheter inom filosofisk praxis, samt, utifrån deltagarnas intresse, andra praktiska frågor kring att arbeta som filosofisk praktiker. Kvällspassen är öppna, här kan deltagare som så önskar leda egna workshops – anmäl detta i förväg i samband med anmälan (vid stort intresse måste vi göra ett urval).

 

Plats: Ekskäret, en vacker ö i Stockholms norra skärgård. Se bilder och information på stiftelsenekskaret.se. Ekskäret ägs av Stiftelsen Ekskäret, som ger oss 50% rabatt på hyra av anläggningen.

 

Tid: Taxibåt går från Åsättra brygga, Österåker kl 15.00 torsdag 9/5. Taxibåt anländer Åsättrabrygga ca kl. 14.00 söndag 12/5.


Kostnad: Mellan 2500:- och 3500:- + moms (max 12%). Ingår logi och helpension plus fika och taxibåt. Vi arrangerar detta på ideell basis. Intäkter går huvudsakligen till hyra av Ekskäret. Hyran är fast så kostnaden per deltagare beror på hur många vi blir. Summan 3000:- baseras på minst 15 betalande. Deadline för anmälan är 14/4. Därefter återkommer vi med vad summan blir till er som anmält er.

 

Anmälan: Till Tulsa at philosophyatwork.com eller kalle at tankereda.se. Begränsat antal platser – max 25 deltagare, första 15 får enkelrum, sedan delat rum (våningssäng).