Sarjakuvataiteilija Lissu Lehtimajan Levinasin kasvot -sarjakuvakirjan julkistamistilaisuus; 9.12.2008, Helsinki

KUTSU /  Tiedote
Vapaa julkaistavaksi heti!

From Pystykorva with Love:
Sarjakuvataiteilija Lissu Lehtimajan Levinasin kasvot -sarjakuvakirjan julkistamistilaisuus

Tiistaina 9.12.  kello 14 alkaen
Ravintola Rytmissä (Toinen linja 2, Helsinki)
 
Tilaisuudessa Lissu Lehtimaja opastaa meidät rakkauden filosofian syövereihin.
Kommentattorina filosofi Tommi Wallenius. Lempeästä musiikista vastaa DJ Juuso Tervo.

***************

Lissu Lehtimajan Levinasin kasvot -sarjakuva johdattaa meidät ranskalais-liettualaisen filosofin jalanjäljille. Levinas alkoi pohtia etiikkaa oltuaan sotavankina toisen maailmansodan aikana. Miten kohdata toinen ihminen ja mihin se johtaa? Sarjakuvassa tutustutaan Levinasin ajatuksiin etiikasta, dialogista ja rakkaudesta. Toisen rakastamista ja vastuuta käsitellään niin henkilökohtaisella kuin poliittisellakin tasolla. Levinas ei pyri moralisoimaan tai antamaan ohjeita, vaan kehottaa etsimään etiikan  merkityksiä.

"Rakastetulla on oma tulevaisuutensa. Rakastettua ei koskaan voi omistaa koska rakastetussa on aina jotain enemmän, jotain tulevaa."

Levinasin kasvot toimii itsenäisenä jatko-osana Lehtimajan vuonna 2006 julkaistulle Freiren kyydissä -sarjakuvalle (Like/Rauhanpuolustajat, Pystykorvakirja). Freiren kyydissä tutustuttiin maailmankuulun kasvatusfilosofi Paulo Freiren vallankumoukselliseen kasvatusfilosofiaan ja pohdittiin sen yhtymäkohtia suomalaiseen taidekasvatukseen.

Lissu Lehtimaja on nuori kulttuurin moniottelija: sarjakuvataiteilija, pedagogi sekä Maria Gasolina -yhteen laulusolisti ja brasilialaisen rytmimusiikin suurlähettiläs.


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Teemu Matinpuro, 050-594 1499
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet (at) like.fi