Pekka Himasen luentosarja "Elämä taideteoksena"; 29.9.-10.10., Helsinki

Filosofi, professori Pekka Himanen väitteli filosofian tohtoriksi 20-vuotiaana ja hänen teoksiaan on nyt käännetty yli 20 kielelle. Tämä antaa mielenkiintoisen taustan, kun nyt järjestettävässä erikoisluentosarjassa Himanen muun muassa kuvaa, millainen oppimisen filosofia on ajanut häntä opiskeluajoista lähtien. Samalla hän kiteyttää laajemminkin näkemystään oppimisesta ja luovasta elämästä parhaimmillaan perustuen laajoille tutkimuksilleen. Tätä kokonaisteemaa hän kutsuu nimityksellä "Elämä taideteoksena", joka on samalla luentosarjan nimi.

Sarja soveltuu hyvin kenelle tahansa oman oppimisen ja luovan elämän filosofiansa kehittämisestä kiinnostuneelle.

Pekka Himanen pitää luentosarjan Helsingin yliopiston Vuoden alumnin ominaisuudessa. Luentosarja toteutetaan yhteisestä aloitteesta kansleri Niiniluodon kanssa, joka myös avaa luentosarjan.

Luennot pidetään yliopiston juhlasalissa neljänä päivänä: ma 29.9., pe 3.10., ke 8.10. ja pe 10.10. (aina klo 13-16). Koska luentosarjalle on jo ilmoittautunut useita satoja ja juhlasalin tila on rajallinen, niin osallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/11822/lomake.html.

Luentojen luonteen vuoksi tarkoituksena olisi, että ilmoittautujat tarkistaisivat voivansa osallistua kaikille neljälle kerralle, koska poissaolot vievät paikan joltakin toiselta. Luentosarjaan ei liity mitään suoritettavia tenttejä tai muita opintosuorituksia.

Lisätietoja: http://www.helsinki.fi/alumni/himanen.htm

Tervetuloa!